Jimexo Tech Oy:n elämyksiä täynnä oleva alkusyksyn virkistysretki suuntautui Lohjan kautta Helsinkiin 31.8.2018. Lohjalla tutustuimme oppaiden johdolla Tytyrin elämyskaivokseen ja kahvittelimme maan alla Tytyri-salissa. Retki huipentui ravintolaelämykseen ravintola Ultimassa Helsingissä.

Kaivosinsinööri työntouhussa

Mainareiden matkassa

Matka Tampereen toimistoltamme Lohjalle taittui linja-autolla mukavasti retkieväistä nauttien. Perille päästyämme tapasimme kaivosoppaat, jotka johdattelivat meidät 80 metrin syvyyteen maan uumeniin. Matka maan alle tapahtui portaiden sijaan KONEen elämyshissillä, joka itsessään oli jo kokemus.

Tytyrin kaivoksesta on louhittu kalkkia vuodesta 1897 lähtien ja louhinta jatkuu edelleen. Yksi kaivoksen louhituista tunneliosuuksista on kuitenkin avattu yleisölle. Tässä yleisölle avatussa elämyskaivoksessa saimme kokea entisajan mainareiden elämää ja tutustua erilaisiin näyttelyihin sekä valo- ja musiikkiteoksiin. Kierroksen päätteeksi vielä kahvittelimme kaivoksen maanalaisessa Tytyri-salissa.

He olivat täällä - Teossarja

Ruokaelämyksiä

Helsingin Etelärantaan ravintola Finnjävelin tilalle toukokuussa avattu ravintola Ultima oli virkistysretkemme päätekohde. Ravintolaa luotsaavat tunnetut huippukokit Henri Alén ja Tommi Tuominen. Ultima on kokeileva, kiertotalouteen ja hyperlokaaliin viljelyyn nojaava ravintola. Löysimmekin meille tarjoilluiden ruoka-annosten joukosta muun muassa biodesignlampuissa kasvatettuja saunasirkkoja, kahvipuruissa rehevöityneitä sieniä sekä hydroponisella kasvatusjärjestelmällä tuotettuja salaatteja ja yrttejä.

Hauskoja elämyksiä Ravintola Ultimassa
Kulkusirkkoja! ...eikun alkupala. Hyvää.

Lisätietoja:

Timo Heinisuo, Toimitusjohtaja, Jimexo Tech Oy, p. 0400 642 43
Marianne Luoma, Toimistoassistentti, Jimexo Tech Oy, p. 050 431 0311