Heidi Pirttimäki, 30, työskentelee Jimexo Tech Oy:n Control Tech -tuoteryhmässä nimikkeellä Senior Electrical Engineer. Päivittäiseen työhön Heidillä kuuluvat sähkö- ja instrumentointisuunnittelun erilaiset projektit.

Heidi Pirttimäki

Insinööriksi sattuman saattelemana

Sähköinsinöörinä työskentelevä Heidi Pirttimäki on päätynyt Tampereelle Porista. Alkujaan tämän satakuntalaisen juurrutti Pirkanmaalle opiskelut ja sittemmin työt suunnittelun parissa. Lapsesta saakka lääkärin urasta haaveillut Heidi päätyi lukion jälkeen sattuman saattelemana lukemaan lääketieteen sijasta lääketieteellistä tekniikkaa.

”Päädyin lukemaan sähkötekniikkaa vahingossa. Pienestä pitäen olen ollut varma, että minusta tulisi lääkäri ja laitoinkin empimättä hakupapereihin ensimmäiseksi vaihtoehdoksi lääketieteellisen tiedekunnan. Hakupapereiden viimeisenä jättöpäivänä siskonmies kuitenkin sattui kysymään, että tiedänkö että lääketieteellisen lisäksi voi hakea lukemaan sellaista kuin lääketieteellinen tekniikka. Niinpä laitoin paperit vetämään myös sinne, pääsin sisään ja tälle tekniikan tielle olen jäänyt. Enää en tosissani haaveile lääkärin urasta.”

Osuu vai uppoaa

Työssään suunnittelijana Heidi on mukana projekteissa, jotka kestävät yleensä vähintään noin vuoden. Työn parhaiksi puoliksi hän mainitsee sen, kun pitkän suunnittelun jälkeen näkee lopputuloksen konkreettisesti edessään.

”Se on jännää, kun jotain suunnittelee ja sitten ne suunnittelemasi rojut tuodaan eteen. Silloin punnitaan, että onko osunut vai uponnut.”

Työ on välillä myös haastavaa. Heidi kertoo, että toisinaan kun on miljoona asiaa kesken ja paljon silppuhommia, ei aina tiedä mistä aloittaisi. Heti perään hän kuitenkin toteaa, ettei sekään nyt niin kamalaa ole. Heidi vaikuttaakin olevan kaikin puolin tyytyväinen nykyiseen sähkösuunnittelijan työhönsä Jimexolla.

Suunnittelulla on merkitystä

Heidi on ehtinyt työskennellä suunnittelijana jonkun vuoden jo ennen Jimexolle tuloaan. Hän on ollut mukana muun muassa autopesureiden suunnittelussa.

”Autopesureiden suunnittelussa näki kaikenlaista hurjaa ja konkreettisesti sen, mikä merkitys onnistuneella suunnittelulla on. Autopesuri kun voi voimallaan avata lukitsemattomat auton ovet tai nostaa vaikka koko auton ilmaan.”

Suunnittelijalta vaaditaan jatkuvaa oppimista ja toisinaan Heidilläkin Google laulaa, kun haasteisiin haetaan ratkaisua. Heidi työskentelee Jimexon asiakkaan valmistavan tehtaan tiloissa ja voi pulman tullen mennä kysymään kommentteja suoraan esimerkiksi tuotannosta tai pääsuunnittelijoilta. Neuvojen saaminen kokeneimmilta on vaikuttanut myös Heidin omiin haaveisiin.

”En ole minkään tietyn tittelin perään, mutta olisi mukava olla viisas. Viisas niin, että jonain päivänä voisi itse neuvoa jotain toista.”

Suomen mestari

Heidi on voittanut koiransa Nekun kanssa sekarotuisten koirien rally-tokon Suomen mestaruuden vuonna 2013. Lisäksi Heidi kouluttaa rally-tokoa muille ja on Nekun kanssa viikoittainen näky myös agilityradoilla. Heidi on aina valmis lähtemään mukaan, kun joku ehdottaa jotain uutta ja tämä näkyy myös hänen motossaan:

”Kaikkea pitää kokeilla.” Heidi Pirttimäki

 

Lisätietoja:

Marianne Luoma, Markkinointi- ja viestintäkoordinaattori, Jimexo Tech Oy, p. 050 431 0311
Esa Lehtimäki, Tuotepäällikkö CONTROL TECH, Jimexo Tech Oy, p. 040 125 3848