Mechanical Engineer -nimikkeellä Jimexo Tech Oy:n Machine Tech -tuoteryhmässä työskentelevä Mikko Hirvonen on kehittymässä kovaa vauhtia vastavalmistuneesta insinööristä suunnittelutyön rautaiseksi ammattilaiseksi. Hän on valmistunut vuoden 2017 toukokuussa kone- ja tuotantotekniikan insinööriksi Karelia-ammattikorkeakoulusta ja aloittanut Jimexo Tech Oy:n työntekijänä aiemmin samana keväänä.

Mechanical Engineer Mikko Hirvonen
Mechanical Engineer Mikko Hirvonen kypärä päässä

Pirkanmaalaistunut savolainen

Jimexo Tech Oy:n yksi tuoreimmista tulokkaista, Mikko Hirvonen, on lähtöisin Etelä-Savosta, entisestä Savonrannan kunnasta. Insinööriopintonsa hän on niin ikään suorittanut Itä-Suomessa Joensuussa. Saatuaan opintojensa loppusuoralla töitä Jimexolta, Mikolle ja hänen perheelleen tuli eteen muutto Pirkanmaalle ”mummonmökkiin”, jonka pihapiiri on kuitenkin varustettu hyvillä harrastetiloilla. Konesuunnittelijan työ näkyy myös Mikon harrastuksissa.

”Harrastan moottoripyöräilyä ja pyörää tulee laiteltua. Myös 3D-tulostamista olen kokeillut. Minua kiinnostaa erityisesti metallitulostaminen ja seuraankin tiiviisti, mitä alalla tapahtuu. Työni näkyy harrastuksissa niin, että sitä etsii aina edullisempia työtapoja ja teen paljon itse, jos se vaan on mahdollista.”

Todellinen oppiminen alkaa työelämässä

Mikko on nyt työskennellyt Jimexo Tech Oy:ssä reilun vuoden Mechanical Engineer -nimikkeellä ja jokainen päivä on tuonut mukanaan uusia taitoja. Hän toteaakin, että koulu antaa kyllä avaimet, mutta todellinen opiskelu alkaa vasta töissä. Ensimmäiset kuukaudet Mikko oli Jimexon toimistolta käsin mukana useassa lyhyemmässä projektissa, missä toistojen kautta työtavat tulivat tutuiksi ja vaihtelevat projektit pitivät mielen virkeänä.

”Olen tykännyt Jimexolla työskentelystä ja oppinut todella paljon lyhyessä ajassa. Tämä on ollut aika ihanteellinen siirtymä koulunpenkiltä työelämään. Jimexolla pääsin heti hommiin ja jo ensimmäisenä päivänä olin mukana myös asiakaskäynnillä.”

Puolen vuoden toimistojakson jälkeen hän on siirtynyt näyttämään osaamistaan John Deere Forestry Oy:n pidempiaikaisten projektien pariin, mikä on ollut metsäkoneista kiinnostuneelle Mikolle mieluisaa.

”Isäni on toiminut metsurina ja olen itsekin ollut aina jollain lailla kiinnostunut metsäkoneista. John Deere Forestry Oy oli myös jo jokseenkin tuttu opiskeluajoilta.”

Ideointia ja ratkaisujen etsimistä

Suunnittelijan työpäivään sisältyy monipuolisesti tekemistä, kuten 3D-mallinnusta, piirustusten laadintaa, paperille hahmottelua ja ideointia. Päivä alkaa tavanomaisesti aamukahvin haulla ja sähköpostien tarkistamisella. Sitten jatketaan siitä, mihin edellisenä päivänä on jääty. Iltapäivät täyttyvät usein palavereista.

” Tekemistä ja hommia riittää. Nyt kun olen jo muutaman kuukauden ehtinyt olla John Deere Forestry Oy:n projekteissa mukana, niin omat vastuualueet alkavat olla selvillä ja tiedän mitä teen.”

Mikko tuntuukin löytäneen oman alansa ja on selvästi valintaansa tyytyväinen. Samaa kertoo hänen innostunut äänensävynsä vastatessaan kysymykseen, mikä häntä motivoi?

”Ratkaisun löytäminen johonkin ongelmaan. Parasta työssäni on ehdottomasti ideointi ja keksiminen. Minua myös kiinnostaa suunnittelu ja koneiden maailma muutenkin kuin vain töiden puolesta.”

Tämän hetkiseen työtilanteeseensa Mikko on tyytyväinen. Hän ei ole vielä miettinyt pidemmälle työurallaan, mutta ei sulje pois haasteiden ja lisävastuun ottamista tulevaisuudessa.

”Juuri nyt olen tilanteeseeni hyvin tyytyväinen ja nykyisissä hommissa on vielä paljon uutta ja ihmeellistä opittavaa. Mutta miksei sitä voisi ajatella, että tulevaisuudessa nostaisi pykälää ja ottaisi vastaan vielä enemmän vastuuta ja haasteita.”

Mikon ammattimainen asenne ja suhtautuminen työhön näkyvät myös hänen motossaan:

”Hommat kerralla kunnolla.” -Mikko Hirvonen, Mechanical Engineer

 

Lisätietoja:

Jari Niskanen, Product Manager Machine Tech & Safety Tech, Jimexo Tech Oy, 044 292 9872
Marianne Luoma, Office Assistant, Jimexo Tech Oy, 050 431 0311