Lähdimme matkaan loppukesän virkistysretkelle perjantaina 30.8.2019. Suunnaksi otimme Helsingin ja alle Hene Oy:n linja-auton. Helsingissä ensimmäisenä etappinamme odotti Kauppatori ja vesibussikyyti Korkeasaaren eläintarhaan. Illan kruunasi pitkän kaavan illallinen Kluuvikadulla sijaitsevassa ravintola Emossa.

Joko ollaan perillä

Retkeily ei olisi mitään ilman maittavia eväitä ja olimmekin varautuneet matkantekoon Armas Cateringin loihtimilla gourmet-sämpylöillä ja monipuolisella juomavalikoimalla.

Lähtiessämme matkaan taivaalla viipyili uhkaavan tummia pilviä, mutta lähestyessämme etelää taivas alkoi selkiytyä ja saimme nauttia kesäisestä säästä, kuten virkistyspäiviemme aikaan on aina sopivasti osunut.

Menomatkalta ei puuttunut myöskään jännitystä, sillä pääkaupungissamme samaan aikaan järjestetty EU-kokous hidasti liikennettä ja matelimme pitkin Mannerheimintietä poliisien ohjauksessa. Taitava kuljettajamme kuitenkin kuroi aikataulun kiinni ja ehdimme nipin napin Kauppatorille varaamamme vesibussivuoron lähtöön.

Korkeasaari

Vesibussin kiinnittyessä Korkeasaaren laivalaituriin oli heti aistittavissa saaren yllättävän hiljainen tunnelma, vaikka kaupunki sijaitsee vain kivenheiton päässä.

Laivalaiturilta siirryimme ravintola Pukin patiolle nauttimaan iltapäiväkahvit tuttavallisiksi heittäytyneiden riikinkukkojen seurassa. Omaa muffinssiaan sai pitää tarkasti silmällä uteliaiden lintujen osoittaessa kiinnostustaan.

Kahvihetken jälkeen tutustuimme tarkemmin Korkeasaareen ja sen asukkaisiin oppaan vetämällä kierrokselle. Korkeasaari on yksi maailman vanhimmista eläintarhoista ja siellä asustaa yli 150 eläinlajia, joista ehdimme puolitoistatuntisen kierroksemme aikana näkemään vain murto-osan. Kierros kulki läpi Kissalaakson petojen ja edelleen sorkka- ja kavioeläinten aitausten kautta kohti Amazonia-taloa, missä kierroksemme huipentui mahdollisuuteen pidellä torakkaa kädessään ja rohkeita riittikin jonoksi asti.

Emo

Korkeasaaresta vesibussi kuljetti meidät pitkin Itämeren aaltoja takaisin Kauppatorille, mistä jatkoimme jalkaisin läpi Esplanadin puiston Runebergin patsaalle ja edelleen Kluuvikadulle illallisravintolaamme Emoon. Emo edustaa modernia eurooppalaista keittiötä ja ruokalista elää sesonkien mukana.

Emo haluaa tarjota ruokailijoilleen elämyksellisiä makuja ja sellaisia nauttimamme High Five -menu tarjosikin siivitettynä erinomaisilla viinivalinnoilla sekä baarimestarin loihtimilla maistuvilla cocktaileilla sekä mocktaileilla.

Illan päätteeksi

Illallisen päätteeksi siirryimme ulos odottamaan linja-autoamme, joka kuljettaisi meidät takaisin Tampereelle. Samaisessa kadunkulmassa sattui esiintymään varsin taidokas katusoitto-orkesteri ja siinä odotellessamme saimme muistella päivän hetkiä klassikkokappaleiden parissa. Retkemme oli onnistunut kaikin puolin.

Lisätietoja:

Timo Heinisuo, Toimitusjohtaja, Jimexo Tech Oy, p. 0400 642 435
Marianne Luoma, Markkinointi- ja viestintäkoordinaattori, Jimexo Tech Oy, p. 050 431 0311